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서울국제음식영화제, SIFFF  
기본 정보
모따이나이 키친
Mottainai Kitchen
함께 만드는 지속가능한 삶 Sustainably Ever After
Director 다비드 그로스 David Gross
기본정보 Japan | 2020 | 95’ | Documentary
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관람하기Screening Schedule

오프라인 Offline Screening Schedule
상영일자 Date 상영시간 Time 상영극장 Venue 등급Rating 언어Language 예매 Ticketing
11/23 (Tue) 14:00 아트나인 Artnine 12 NE 예매하기


온라인 Online Screening Schedule
제목 Title 러닝타임 Running Time 등급Rating 언어 Language 관람하기 Watch
모따이나이 키친 Mottainai Kitchen 95' 12 NE 관람하기

시놉시스Synopsis

아직 가치가 남아 있는 것을 버리지 않는다! 이것이 바로 ‘모따이나이’ 정신이다. <모따이나이 키친>은 음식물 쓰레기와 환경 문제에서 출발해 지속가능한 먹거리에 대한 실천 방법을 찾아 나서는 요리 로드 무비이다. 영화감독이자 먹거리 운동가인 다비드 그로스는 ‘모따이나이’ 정신에 이끌려 일본으로 향한다. 미식의 천국이라는 명성에도 불구하고 일본은 세계에서 매년 가장 많은 양의 음식물 쓰레기를 배출하는 국가들 중 하나이다. 그 이유는 무엇이며 해결책은 무엇일까? 다비드 그로스는 4주 동안 일본 전역을 여행하며 남들이 쓰레기라고 부르는 재료로만 요리를 한다. 여행을 하며 그는 지역의 요리사, 농부, 활동가, 과학자를 만나 ‘모따이나이’ 정신이 무엇인지를 알게 되고, ‘제로 웨이스트 부엌 혁명’을 위한 맛있는 요리법을 고안한다.

Don’t waste anything that still has value. This is the “Mottainai” concept. It can also refer to creative solutions. <Mottainai Kitchen> is a culinary road movie, tackling the issue of food waste and other environmental issues in Japan, searching for sustainable solutions. Despite its fame as a gourmet haven, Japan has one of the highest numbers of food waste globally. How is that possible and what can we do about it? The filmmaker and food activist David Gross travels across Japan for 4 weeks and only cooks with ingredients that others call waste. The film follows Gross as he discovers the fascinating Japanese concept of "Mottainai", meets local chefs, scientists and farmers while creating tasty recipes for a "Zero Waste Kitchen Revolution."




감독Director

다비드 그로스 David Gross

오스트리아 잘츠부르크에서 태어나 클레스하임관광학교에서 요리를 전공했다. 1998년부터 비엔나대학교에서 드라마와 저널리즘 공부를 시작했으며 2003년 다뉴브대학교 크렘스에서 퀄리티 저널리즘 석사과정을 수료했다. 그때부터 TV 저널리스트, 영화감독, 먹거리 운동가로 활동하고 있다. 유용한 물건을 찾기 위해 쓰레기 더미를 뒤지는 ‘덤스터 다이버’로서의 경험을 쌓은 뒤 2012년 ‘웨이스트쿠킹’ 프로젝트를 시작한다. 처음에 인터넷 시리즈이자 아트와 액티비즘을 합친 말인 ‘아티비즘’으로 시작된 이 프로젝트는 이후 TV 시리즈로 발전했으며 유럽 전역을 다니며 버려지는 음식으로만 끼니를 해결하는 여정을 담은 장편 다큐멘터리 <버려진 것들의 요리법>(2015)으로 이어졌다.

Born 1978 in Salzburg, Austria, he graduated in 1997 from the tourism school Kleßheim with a cooking education. In 1998 he began studying drama and journalism at Universtiy Vienna. He completed the postgraduate master’s program in quality journalism at Danube University Krems in 2003. Since then, he has worked as a freelance television journalist, filmmaker and food activist. After he had gained experience as a dumpster diver, Gross 2012 launched the crossmedia project <Wastecooking>. Initially created as a web series and “artivism” (art and activism) project, <Wastecooking> later became a television series and a documentary film in feature length. Gross uses his skills as a cook and serves creative dishes from leftovers on his journey through various European countries.


제작진

제작진설명
Director 다비드 그로스 David Gross
Cast David Gross, Nikki TSUKAMOTO
Producer Kenji SEKINE
Cinematography Daniel Samer
Editing Yoshimasa JIMBO
Music Hideaki TAKAHASHI
Sound Takeshi OGAWA
Production UNITED PEOPLE
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