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이슈 토크:
막걸리와 위스키 사이,
1960년대 한국영화와 모더니티

‘음식 키워드로 다시 보는 한국영화사 – 1960년대: 모더니티, 막걸리와 위스키 사이’ 프로그램과 연계된 토크로 코미디, 청춘영화, 스릴러부터 문예영화까지, 다양한 형식과 장르 및 새로운 영상 언어, 모더니티에 대한 탐색이 두드러지는 1960년대 한국영화의 부흥기의 걸작들과 당대의 사회상을 음식 키워드와 함께 돌아보는 시간이다.
*별도 신청 없이 현장에서 참여 가능

  • 일시10월 14일 (토) 17:45 (16:00 <장군의 수염> 상영 후)
  • 장소한국영상자료원 시네마테크KOFA 2관
  • 패널

    변재란  순천향대학교 교수, 영화평론가

    주영하  한국학중앙연구원 교수, 음식인문학자

    황혜림  서울국제음식영화제 프로그래머

Issue Talk:
Between Makgeolli and Whisky, Modernity in the 1960s’Korean Cinema



Designed in relation to ‘Korean Classics Revisited: 1960s - Modernity, Between Makgeolli & Whisky’, this talk will provide an opportunity to explore and discuss about Korean cinema of the 1960s, which thrived in diversity of genres and new cinematic languages, and Korean society, culture and life through the keywords of modernity and food.

  • Date Oct. 14 (Sat) 17:45 (after the screening of The General's Mustache at 16:00)
  • Venue Korean Film Archive Cinematheque KOFA
  • Panel

    BYUN Jai-ran, Professor of Soonchunhyang University, Film Critic

    JOO Young-ha, Professor of Academy of Korean Studies, Food Anthropologist

    SHWANG Hei-rim, Programmer of Seoul International Food Film Festival

 

상단 왼쪽부터 시계방향 <만선> <맨발의 청춘> <장군의 수염> <서울의 지붕 밑>

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